Dracula, Im stupid

Jag vet inte varför jag har en sådan fascination av engelska titlar, kanske för att jag läser massa engelska vampyrböcker numera? Okej jag skäms faktiskt lite över det faktumet att jag läser sånt, men vaddå? Det är bra literatur tycker jag.

Dagen har tillbringats på det lokala köpcentret iväntan på en omgång biljard. Sedan upptäcker jag att jag bara har mitt skolkort och det går ut om två timmar, in till stan spela biljard och umgås på två timmar? Nej. Varför ska jag vara så osmart att inte kolla att mitt fritidskort gick ut igår? Nu gick man miste om en trevlig träff. Det känns ju inget vidare att säga "Hej vi kan inte träffas jag har inget busskort." Dålig dålig dålig ursäkt. Även om den må vara sann. Jag som ville träffa honom. Me be stupido.

Nu ska jag leta upp bruksanvisningen till min gamla mp3 och annat så jag får en ny istället. Sedan ska jag plugga databas.

He's alive Jasper!

Det blir en Creative Zen Stone Pink som blir Bleach's nya mp3offer!
Jag är så dum att jag inte märker att på netonnet kostar den andra 100kr mer än vad jag har tillgodo där och jag orkar inte lägga ut mer pengar och hålla på med dem. Så jag struntar i att den har 5 timmar mindre batteritid. Den har dubbelt med minne och är snygg och liten :) That's all that matters.
image16

He's dead Jim

Idag fick jag brevet jag har väntat på. Egentligen skulle de ringa men hur lata är de inte på Netonnet? Jättelata. Jag fick beskedet att de inte kan fixa felet aka "för lata". Förra gången fick jag en ny precis likadan. Varför inte köra samma sak igen? Nu måste jag gå igenom valet av ny mp3 spelare och det är bara jobbigt. Nu står jag mellan funktionalitet eller design och jag har två tävlande kvar i kategorin "Bli Bleach's nya mp3offer".

1. Thomson EM2601 - Samma som min förra men med 1gb minne istället. 15 timmar musik. Och färgen svart.




2. Creative ZEN Stone (plus) 2gb minne 9-10 timmar musik och finns i massa roliga färger.

Och jag har absolut ingen aning om vilken jag ska välja. Snygg eller mycket batteritid? Eller har någon en annan ide på mp3spelare med flashminne som kostar mellan 500-600 med mycket minne, batteritid och snygg design?

Det här är sagan om Coolaste katten i det långa landet falukorv

Imorse började jag 10.40 och gick upp vid 8 för att duscha och sedan sova till 9. Det är så mina morgonritualer är. Upp och duscha och sov sedan drygt 45 minuter till en ny timma. Inget konstigt med det. Jag dröjde mig kvar vid datorn sedan och började se på Bridget Jones 2 och måla naglarna samtidigt, här kan tilläggas att bara en hand hann bli målad, och när jag har 10 minuter kvar till jag måste gå till bussen går jag för att fixa mitt hår. Plattar det och borstar tänderna och kolla på klockan. Jag skulle gått hemmifrån för 5 minuter sedan! Jag har en tidsgräns att jag måste gå när det är drygt 10 minuter kvar till bussen går så att jag verkligen hinner med den. Så jag slänger på mig ryggsäcken, och tar mig mig idrottskläderna, och slänger jackan över armen och springer ut. I förbifarten lyckas jag också larma och låsa, grattis till mig! Springer upp för backen mot skogen för det kortaste vägen till bussen. I backen märker jag att mina byxor sitter löst och med byxor som hela tiden hotar att åka ner till knävecken försöker man skynda sig allt vad man kan. I skogen är det lerigt men till min förvåning ramlar jag inte i leran, som hade gjort att jag misstänkt att någon inte gillade mig där uppe. Hinner med bussen och allt är bra. Trodde jag. Kommer till skolan och ska ha idrott och byter om. Min klass är inte i idrottssalen. Wtf? Det är någon annan klass... Jag byter om och tänker att en i min klass som jag såg gå hit inte hade med sig idrottskläder. Byter om och går till teorisalen, tack för att folk berättar att man ska ha teori :) Sedan att läraren sa det dagen jag var i skolan i 10 minuter ska vi ju inte nämna...

Jag är tidsoptimist tills jag blir tidspessimist.

Köpte kakor på långlunchen, mums! Nu blir det till att träna pilates med min pilatesboll hemma. Man får ju inte äta mer kalorier än vad man gör av med.

Lite bilder från idag;

Min trötta hundar, (JA det är TVÅ hundar där)
image12

Ego moi
image13

SemelEmma

Jag har ätit hela 2 semlor nu på under 24 timmar. Igår kväll efter bion kommer man hem så har ens mormor haft vägarna förbi och lämnat två semlor till mig. En för igår och en för idag. Semlor smakar bra även om de är gamla <3
Sitter och funderar på vilka filmer som ska införskaffas. Bridget Jones dagbok 2 har jag inte sett ännu, det kanske  är något? Jag har så tråkigt. Dessutom kommer gossip girl och det ska man ju se på.

Jag borde göra något åt den här bloggens design. Headern är ful, backgrunden är ful och allt är i stort sett fult. Jag har bara inget lust att fixa allt just nu.

Omg, vilket kort inlägg det här blev :/

En youtubefilm för att komplettera då;
Anastasia - Mörkaste natten

Låt den rätte komma in

Recension av den svenska vampyrfilmen på filmfestivalen;

Den var annorlunda. Det är nog ett rätt bra ord. Oscar är en 12-åring som blir mobbad och slagen så han börjar gå runt med kniv och hugga träd och låtsas att det är hans mobbare. En dag på gården möter han Eli som säger att de aldrig kan bli vänner. Eli är en vampyr som låtsas vara ett barn på 12 år. Så det blir rätt konstigt när man ser en 12 årig flicka/vampyr slita sönder armar och huvuden. Det känns bara fel. Blod överallt och hela tiden. Påminn mig att inte se svenska filmer som handlar om vampyrer. Amerikanska vampyrfilmer är såååå mycket bättre. Och jag kan inte minnas att det är massa höga ljudeffekter när folk blir attackerade? Eller att det är så mycket blod... Fast Sweeney Todd är också rätt blodig när jag tänker på det. Jag gillar inte blodsplatter filmer.

Sedan bar det av till akademibokhandeln där jag spenderade mina sista 178kr som var kvar på mitt presentkort jag fick för över ett år sedan. Engelska vampyrböcker, vad oväntat?

Beroende av just nu; Anastacia, tecknad film från 1997. Nostalgi :)

image11

Nykterbakfull

Igår var jag på kyrkans café till halv tolv då jag tog bussen hem. Gick av på fel hållplats så att jag skulle ha en bit hem att gå, jag vet inte varför, men jag vill promenera lite. Just det, igår åt jag ett halvt kilo godis på ett par timmar. Jag kunde bara inte sluta, tur att jag inte gör det så ofta. Men det blir till att träna pilates och använda mitt klippkort på gymmet.
Jag dricker inget, ser ingen mening med det och jag är inte 18 så jag får inte det ändå, men jag känner mig bakfullaktig. Huvudvärk och vill helst bara ligga i sängen och sova eller se på Gossip Girl eller något. Nykterbakfull. Mitt nya ord.

Det var iallafall trevligt igår även om jag kom hem med armarna fulla med klotter. Någon hade tagit fram tuschpennorna och alla satt och kladdade på papper eller varandra. Jag lyckades få bort allt igår kväll när jag kom hem, till och med permanent pennans klotter gick bort. Förvånande eller hur? Nu har jag 2 avsnitt kvar av Gossip Girl att se på och jag har Sweeney Todd att se på också.
Lite bilder från igår på moi, jag är så ego.

image9
Pussmärken från en kompis som sedan fyllde i märkena med röd tuschpenna. Tack Rawsa :)

image10
Inga pussmärken på andra sidan minsann ^^

xoxo Gossip Girl

 

Jag är inne på det 8 avsnittet av Gossip Girl och jag kan inget annat än avguda den serien. Jag brukar egentligen hata serier som One three hill, oc m.m men denna serien har mig fast. Den största frågan tycker jag är vem är Gossip Girl? Vem får fram så mycket om alla blixtsnabbt? Kommer nog aldrig få veta men det vore intressant.

Jag träffade Elkillen, en kille som går El och har fått smeknamnet Elkillen av killarna i min klass, idag på bussen och jag berättade om mitt mp3 problem och att min sladd var borta. Senare skickar han mig ett sms där han säger att han hittat den usb kabeln jag behöver för 69 kr! Och det roligaste och underligaste av allt, den affären öppnar imorgon i vårt köpcenter där jag bor. Jag har världens flyt idag känns det som.

På sista lektionen idag skulle vi installera Fedora på skolans datorer. Jag var klar först och klarade mig utan att sabba datorerna helt. Resten av lektionen gick åt att sitta och spela massa roliga spel som finns. Fast minröj på Fedora är bara onödigt.

Jag funderar också över planerna till helgen... Söndag Filmfestival men vad ska jag göra på lördagen? Jag får väl se om jag kan hitta någon att driva runt på stan med.

You know you love me
xoxo Gossip Girl

5 knasiga saker om mig

Det är kväll, jag ska strax sova men jag är lite på ett knasigt humör så här har ni något ni kan sysselsätta er med. Efter ni har sett min lista gör en egen lista på knasiga saker ni kan berätta om er själva.

Knasiga saker om Bleach
1. Jag sover med mobilen under kudden (Om jag är vaken hör jag om jag får sms och vaknar inte av att den vibrerar på mitt skrivbord om jag sover)
2. Jag är extremt rädd för att bli överkörd när jag går över vägar så jag kollar alltid och springer snabbt över, även om det inte finns några bilar just då.
3. Jag blir lätt beroende av saker. T ex Te, en serie eller en speciell kaka. (Jag blir inte beroende av kaffe vilket är skumt dock)
4. Jag älskar min mp3 och går helst ingenstans utan den.
5. Jag klarar inte av skräckfilmer för jag blir ultra paranoid av dem om jag sedan ska gå själv hem en kväll.

Tire Swing Juno

Okej jag vet inte om jag nämnt att jag har sett Juno men det är den bästa filmen jag vet för tillfället. Älskar den filmmusiken. Det är sådan musik man bara kan sitta och lyssna på nästan oavsett vilket humör man är på.

Min tegelsten mår för tillfället bra, även om den säger Harddrive Error efter ett tag men fortsätter spela musik. Så fort man byter musik sedan försvinner den för att komma tillbaka efter ett tag. Och den hackar ibland, men snart kanske de ringer från borås och säger att min andra mp3 är klar. Då blir jag glad.

Jag installerar Fedora på min dator nu. Annat gojs än windows. Tar lång tid men det ska bli skoj att sitta och leka i det sedan. Jag vill kunna det vi ska göra i Op Sys i skolan så det är bäst att tjuvstarta med att ha fedora hemma :)

Tire Swing

Silence! Night, Jingle bombs

Jag kan inte sluta titta på youtube på Achmed the dead terrorist. Han är bara för bra. Jeff Dunham är en otroligt bra buktalare och jag kan inte förstå hur han gör det så bra. Achmed är iallafall min favorit av hans dockor, Walter är bra, men Achmed är bara för bra. Härmed presenterar jag Achmed!

Jingle bombs
 





Skola på 10 minuter

Skola på 10 minuter.
1. Åk till skolan
2. Gå till idrotten utan kläder
3. Gå ifrån idrotten och fråga expiditionen om ni ska ha matte efter lunch
4. Gå hem om ni inte har matte.

Jag var i skolan i 10 minuter idag. Sedan gick jag till bussen och åkte hem. Och idag har jag inte lyssnat på min mp3, det är nästan skandalöst. Jag som är musikberoende har bara lyssnat på radio och det var imorse. Jajja, brände en cd med Butterfly effect till livskunskapen imorgon. Jag må vara bra på programmering och annat men inte tusan är jag bra på att bränna cd skivor.
Söndag vampyrfilm på Bergakungen! Spännande och se vad svensk filmindustri har att komma med. Kan de stå sig jämt med den amerikanska En vampyrs bekännelse? Tror inte det men det ska bli skoj iallafall.
Dags att äta någon sorts lunch och sedan plugga lite matte. Imorgon kanske bio, försoning i såfall. Får se vad som händer efter skolan.

Batteridriven Bleach

Jag känner mig så teknisk just nu. Vem plockade sönder sin trasiga äldsta mp3 och lyckades klura ut problemet? Jo, jag! Det fanns 4 st gammla uppladdningsbara batterier inuti, det visste jag inte om, och jag stoppade i nya uppladdningsbara. Så nu funkar den perfekt. Enda defekten är att jag inte kan lägga in låtar och ibland visar den HD ERROR men spelar musik ändå. Intressant liten sak jag har. Så massa batterier till mig.
Film; Juno
En äkta bra komedi tjejfilm. Älskar den just nu. Musiken i den är riktigt bra dessutom.

Ser just nu på Gossip Girl. Svårförstådd men bra. Än så länge.

Första filmen till filmfestivalen i helgen! Längtar dit.

image5
Min tegelsten som funkar igen <33 Kan ni tänka er att i de rören på sidorna finns det två batterier på varje sida?

Ticket's please!

Vi upptäckte att biljetterna till Barnhemmet var slut så vi bestämde oss för att gå och köpa de andra så att vi inte skulle missa fler filmer. Biljetter fanns till Acrosse the universe och Låt den rätte komma in, så det var ju något bra. Jag hade ändå inte klarat av en skräckfilm så feg som jag är.
Imorse fick jag ett väldigt sug efter en mp3 och letade efter en sådan. Efter en jakt som inte ledde någon vart hittade jag iallafall 2 gammla mp3er. En som var min och en som tillhör min låtsaspappa. Problemet är att min har en konstig usb kontakt som jag naturligtvis tappat bort. Den andra är en vanlig usb kontakt och jag har miljoner av de kontakterna. Men naturligtvis så är batteriet slut. Vilket påminner mig om att jag måste ladda den om jag vill ha musik imorgon. Och naturligtvis, bara för att irretera mig, hittar jag inte min laddkapel. Typiskt. Därför får det bli min mp3 som jag inte kan lägga in musik på. Får helt enkelt lyssna på det som finns på. Positiva sidan, jag slipper nynna för mig själv!


Brand new, sigh

Converse, a way to live.
 

R.I.P Mp3

Idag av alla dagar så drog min mp3 sin sista suck. Eller, han tände sina sista pixlar kanske man borde säga. Min mp3 har dött och ska in på lagning och det kommer säkert ta någon månad eller två tills jag får den tillbaka. Det värsta med det är, jag är musikberoende. När jag går till bussen, musik, när jag är i skolan och har enskilt arbete, musik och när som helst jag kan har jag musik på. Och så dör min välanvända mp3! Imorgon har jag prov och jag ville så gärna ha en fullladdad mp3 att lyssna på under de två timmarna jag ska sitta där. Jag får väl vända upp och ner på huset och stjäla en av någon annan familjemedlem. Iallafall för ett par dagar. De ska ju dessutom också köpa nya så då gör det nog inget.
Äsch en bild på den avlidna får plats här med.


Filmer då; Har sett Mr Woodcock. Förutsägbar. Behöver inte säga mer om den filmen.
Litteratur; The curious incident of the dog in the night time. Bok vi var tvungna att läsa i engelskan och det var verkligen annorlunda. En pojke med Asbergers syndrom hittar en grannhund dödad och vill till varje pris hitta vem mördaren är. Genom hela boken är det illustrationer på saker pojken gillar och ser. Och dessutom massa matematiska formler, han är ju ett geni trots allt. Det hela slutar med ett oväntat slut som jag inte tänker säga något om. Ingen bra bok men ingen dålig bok heller. Men inte en bok som passade min fatasysmak heller....
image3
Kände mig bara tvungen att infoga Mr Woodcock här.


I know who killed me, it's the butterfly effect

Okej kanske inte.

Jag såg nyss klart på I know who killed me, en film med luspanka Lindsay Lohan. Ett ord räcker för att beskriva filmen, Urkass! Aubrey försvinner, Lindasy Lohan, och hennes okända tvilling hittas och alla antar att det är Aubrey. Hela filmen går ut på att Dakota, som den okända tvillingen heter, försöker övertala Aubrey's familj om att hon inte är hon. Jag trodde bara att det skulle vara en vanlig polisfilm, men det var mer en skräckis än en Thriller. Amputerade armar och ben, sönderskurna halsar och händer som skars av var bara några av alla äckliga blodscenerna som fanns. Och slutet då? Dog hon? Överlevde hon? Jag har ingen aning. Urkass.

Butterfly Effect är en film som har etsat sig fast i minnet. Hela filmens tema är, "Kan du ändra en sak i ditt förflutna utan att förstöra din framtid?" Filmen börjar med ett gäng kompisar som hänger tillsammans och en syster och bror har problem inom sin familj med en pedofil till pappa. Evan, huvudkaraktären har en pappa som sitter på psyket och har problem med minnet och blackouter. Därför blir Evan's mamma orolig när Evan börjar få dem också. Men är det verkligen blackouter eller är det ett framtida jag som försöker ändra sin dåtid? Kan man ändra en sak i sitt förflutna utan att förstöra sin framtid? Man får sedan följa den vuxna Evan i hans försök att skapa en så perfekt framtid som möjligt. Löjligt bra film säger jag.

FF != Föräldrafritt

image1

FF är inte lika med föräldraffritt. FF = Filmfestival! Eller rättare sagt Göteborgs filmfestival. Filmerna vi ska gå på är bestämda och det enda som är kvar är att köpa biljetterna. 3 filmer föll oss i smaken och det ska bli spännande att se hur man kan välja filmer utan att ens se en trailer utan att bara genom att läsa i en katalog om dem.

1. Låt den rätte komma in
Svensk vampyrfilm. Fantasyfantasten inom mig slog igenom och fick som den ville. Hur ofta har ni hört talas om en svensk vampyrfilm? Den enda jag har hört talas om är Innan frosten.

2. Acrosse the universe
En musikalfilm. That's all I know.

3. Barnhemmet
Från regisörren från Pans labyrint kommer nu Barnhemmet. En skräckfilm som handlar om en mor och dotter som flyttar till hemmet där modern växte upp. Ett barnhem som hemsöks av barn som dött under tiden de bodde där. Spännande, jag som inte ens klarar av en skräckfilmer är bara tvungen att se denna!

En kort presentation om vilka filmer vi ska se.

Btw, Bleach är min favoritanime i denna stund och just därför blev det en Bleach-blogg.


Slutet på början

Välkommen, vill jag börja med att säga. Det här är en blogg som kommer handla om allt möjligt som händer i min närhet, mina studier, litteratur, filmer och allt annat jag kan hitta på. Jag är en lat fantasy/datanörd tjej på 17 år som gör nästan allt för att slippa ifrån mitt skolarbete och för att ha roligt istället. Jag bryr mig inte om ingen läser bloggen, då har iallafall jag något att läsa för mig själv.

RSS 2.0